Dinner colloquium: the future of cyber

Dinner colloquium: the future of cyber

– The following text is in Dutch because the main language during the colloquium will also be Dutch –

 

Veilig navigeren tussen nullen en enen: de toekomst van cyber

Het begrip ‘cyber’ gaat terug op de oude Grieken; ‘kubernètikos’ betekent besturen. Cyberspace heeft ook alles met controle en besturing te maken. Zo kan een chirurg op afstand opereren en kun je vanachter je laptop shoppen of bankzaken regelen. Er zijn echter kapers op de kust die met ‘phishing’-email hengelen naar je wachtwoord of je computer overspoelen met een data-tsunami via een DDOS-aanval. Hoe koers te houden op de woelige baren van cyberspace, dat is de vraag!

 

Prof. dr. Aiko Pras, hoogleraar Network Operations and Management aan de UT, zal uitleggen hoe een DDOS-aanval in zijn werk gaat en hoe je via een ‘back door’ iemands computer binnenkomt.

 

Yori Kamphuis, MSc, is medeoprichter van Coblue Cybersecurity, een bedrijf dat de digitale wereld veiliger maakt en zich onder andere richt op de identificatie van bitcointransacties. Kamphuis won de titel Futurist of the Year 2013.

 

Inschrijven is verplicht en kan t/m 20 februari. De kosten zijn inclusief het buffet. Dit bedrag dient op de avond zelf contant te worden betaald.

 

Dit programma is een coproductie van Studium Generale, Ockham en KIVI-students.

Date & time: 23/02/2016, 17:30-20:00

Price: €5.00

Location: Vrijhof/Amphitheater

Number of spaces left: 35 out of 50

Register

Registration is currently closed.